23 noiembrie 2024

Cele mai bune balansoare de gradina – Recomandari si Top Produse

0

Iti doresti sa transformi propria gradina intr-un loc de relaxare in aer liber unde sa te adapostesti in zilele caniculare? Poti opta pentru un balansoar de gradina care va fi un adevarat rasfat dupa o zi incarcata unde vei putea savura linistit bautura preferata sau unde poti citi o carte buna. Un astfel de produs iti va oferi tot confortul de care ai nevoie, insa este important modelul pentru care optezi. De aceea, inainte de a face orice alegere, iti propunem sa urmaresti in continuare ghidul pe care l-am pregatit si care te va ajuta sa faci cea mai buna alegre pentru nevoile si bugetul tau.

Structura

Structura este primul aspect de care trebuie sa tineti cont, ce ofera indicii clare despre rezistenta produsului. Printre cele mai populare variante sunt cele prevazute cu structura din otel, aluminiu si lemn. Sigur ca fiecare tip de material prezinta avantaje si dezavantaje.

Lemnul reprezinta o varianta clasica, ce ofera un design rustic si traditional. Costurile pe care le presupune pot varia in functie de duritatea modelului ales. Cu cat lemnul este mai dur, cu atat va oferi o buna rezistenta in timp, iar balansoarul va fi mai durabil. Pe de alta parte, modul de intretinere poate fi putin mai pretentios, fiindca lemnul este sensibil la carii sau umiditate, in cazul in care nu este tratat si izolat adecvat. Daca optati pentru un leagan pe care sa il folositi in aer liber, acest aspect este foarte important.

Otelul constituie o optiune foarte rezistenta, dar putin mai grea decat celelalte doua. Costurile nu sunt, insa, atat de mari, iar durabilitatea este una superioara. Ar fi bine sa va asigurati ca materialul a fost vopsit in camp electrostatic, astfel fiind acoperit de un strat foarte fin de vopsea, ce ii tripleaza rezistenta la eventuale interperii, abraziune ori deteriorare chimica.

Aluminiul prezinta o solutie moderna, foarte apreciata pentru aspectul curat, dar si greutatea redusa. Pe de alta parte, costurile de achizitie pot fi mai ridicate. La fel ca in cazul precedent, ar fi bine sa verificati daca produsul ales este vopsit in camp electrostatic, astfel incat sa va puteti bucura de el cat mai mult timp.

Tapiterie

Tapiteria reprezinta partea care acopera structura balansoarului, oferind o suprafata suplimentara de aderenta. Exista mai multe variante de materiale pentru care puteti opta. Multe balansoare sunt realizate cu tot cu suport pentru sezut si spatar din lemn, inseamnand ca tapiterie poate lipsi ori poate fi substituita de perne din material textil, oferind un plus de confort.

Multi utilizatori sunt de parere ca cea  mai buna varianta de balansoar de gradina din metal este aceea prevazuta cu tapiterie impletita din ratan sau din echivalentul sintetic al acestuia si anume poli-ratanul. Ratanul reprezinta, la baza, o fibra vegetala provenita din tulpina mai multor specii de palmier native in diverse zone de pe glob. Pentru balansoare ori scaune de gradina pot fi utilizate fie paiele, fie miezul de ratan.

Cele mai rezistente variante de tapiterii sunt cele din paie de ratan, vopsite adecvat. Poli-ratanul ofera un aspect rustic, insa asigura o mai buna rezistenta la umiditate, dar si la radiatiile ultraviolete.  Tapiteria din material textil poate fi si ea o optiune de luat in calcul, insa ar fi bine ca materialul sa fie impermeabil si sa rezistente la radiatiile UV, fara a se decolora sau deteriora. In plus, orice model ar fi bine sa fie prevazut cu perne sau cotiere pentru mai mult confort.

Design produs

Sigur ca si design-ul produsului reprezinta un aspect demn de luat in calcul. Din punct de vedere al formei, putem opta pentru balansoarele cu sina curbata sau balansoarele pivotante.

Balansoarele cu sina curbata sunt prevazute cu picioare care se termina cu doi talpici curbati, facilitand inclinarea in directia fata-spate. Ofera un design clasic si sunt ideale pentru cei ce vor sa decoreze gradina in stil rustic, romantic sau vintage.

Balansoarele pivotante sunt, de fapt, fotolii de gradina amplasate deasupra unei platforme fixe, de obicei, circulara. Un sistem pe arcuri permite inclinarea obiectului in toate directiile, in functie de schimbarea centrului de greutate al ocupantului. In general, aceste modele sunt mai costisitoare decat categoria precedenta.

Insa, indiferent de varianta pentru care optati, analizati design-ul si incercat sa il adaptati si asortati cu restul pieselor de mobilier de gradina. Dincolo de forma si design, este bine sa luati in considerare si dimensiune produsului pentru a va asigura ca se va integra eficient in curtea, gradinna sau terasa voastra.

Pret de achizitie

Pentru multi cumparatori, si pretul de achizitie reprezinta un factor de decizie la fel de important. Daca multe persoane sunt in cautarea unui produs ieftin si bun, altele isi doresc un model mai pretentios, iar in aceasta situatie, trebuie sa fiti pregatiti sa scoateti o suma mai consistenta din buzunar.

Cele mai scumpe modele sunt cele pe structura de aluminiu sau lemn de esenta nobila. Totodata, tapiteria din ratan natural si impletita  manual poate avea si ea un cost mai ridicat.  Cu cat produsul pe care il alegeti este mai rezistent si mai solid, cu atat pretul poate urca. Sigur ca si design-ul complex poate influenta pretul final al produsului.

Cele mai bune balansoare de gradina

Leagan/Balansoar pentru gradina/terasa Kring Bora Bora

Vezi detalii si pret

Este un model de balansoar suspendat, prevazut cu baza rotunda, ce ocupa foarte putin spatiu de depozitare in gradina. Prezinta un design rustic si se integreaza excelent si in spatii mai mici.

Balansoar Heinner, gradina/terasa/curte

Vezi detalii si pret

Este prevazut cu trei locuri oferind un nivel de confort foarte bun. Este realizat din materiale de calitate, rezistent la agenti atmosferici. Poate suporta o greutate de pana la 250 de kg.

Balansoar de gradina, PROCART

Vezi detalii si pret

Este un model realizat din metal ce pune la dispozitie trei locuri. Poate fi incadrat cu uusurinta in orice decor avand o configuratie stabila si copertina reglabila.

Cum montam un balansoar de gradina

balansoar de gradina bunTe poti bucura de clipe de relaxare si rasfat chiar in gradina ta, optand pentru un balansoar de gradina confortabil si rezistent. Amplasat unde si cum trebuie, el iti va oferi un loc de rasfat atat pentru tine, cat si pentru restul membrilor familiei. Insa, pentru a monta corespunzator produsul cumparat, este important sa tii cont de cateva detalii utile.

Indata ce ai primit produsul, este bine sa studiezi putin manualul cu instructiuni si sa verifici recomandarile spcialistilor. De asemenea, verifica toate piesele continute in pachet pentru a va asigura ca dispune de toate cele necesare.

Cel mai probabil, inainte de a achizitiona produsul, te-ai gandit deja unde il amplasezi. In primul rand, pregateste suprafata unde il vei aseza, iar aceasta trebuie sa fie una plata, fara denivelari ori elemente ce te pot accidenta. Ideal ar fi sa optezi pentr un spatiu din ciment sa chiar gazon. Totodata, trebuie sa te asiguri ca in momentul in care te vei balansa, vei avea suficient loc in fata si in spate pentru a nu te lovi de obiectele din jur.

Cel mai probabil, vei avea nevoie si de cateva unelte pentru montaj. Acestea depind de tipul balansoarului pe care il alegi, dar si de ce contine pachetul. Unele modele sunt livrate cu kit de montaj special si nu vei mai avea nevoie de altceva, in timp ce altele necesita mai multe scule de care trebuie sa faci rost.

De asemenea, in unele situatii poti avea nevoie si de anumite echipamente de protectie. Depinde de ceea ce alegi – un balansoar clasic pe care il asezi pe teren drept sau un model ce trebuie infipt in pamant ori prins de sus.

Fixeaza fiecare componenta foarte bine, pentru a nu te accidenta in timpul utilizarii. Asigura-te intai ca produsul ofera o buna stabilitate si ca este asamblat corespunzator, cu atat mai mult daca va fi folosit si de copii sau persoane in varsta.

Dupa ce ai terminat de asamblat balansoarul, sterge-l de praful si mizeria lasata in urma transportului sau montajului. Utilizeaza o solutie de curatat speciala si o laveta moale.

Intretinerea unui balansoar de gradina

Pentru a te putea bucura de balansoarul pe care tocmai l-ai achizitionat o perioada cat mai mare de timp, trebuie sa tii cont de cateva indicatii importante. In momentul in care ploua, ar fi bine sa il acoperi cu o husa pentru a il proteja. Lemnul poate putrezi, plasticul isi poate pierde culoarea, ori unele componente din metal pot rugini. O copertina il va proteja foarte bine, iar dupa incetarea ploii, va puteti relaxa in balansoar.

Curata-l de zapada cand ninge sau, si mai bine, acopera-l. Daca balansoarul pe care l-ai achizitionat poate fi strans, ideal ar fi sa il depozitezi intr-un loc ferit de intemperii. Astfel il vei proteja de umezeala si nu vei sta cu griji ca poate fi afectat.

Pe de alta parte, ai grija si la locul unde il vei depozita. Acesta trebuie sa fie ferit de rozatoare sau alte vietati care il pot deteriora foarte usor. De asemenea, nu il tine foarte aproape de substante cu miros puternic precum benzine, motorina si asa mai departe. De asemenea, nu il aseza pe obiecte care il pot deteriora, pe langa surse de caldura puternica sau care se pot aprinde usor.

In plus, atunci cand il cureti, fii atent la produsele pe care le folosesti. Pentru curatarea petelor sau curatarea obisnuita a acestuia, va trebui sa folosesti carpe moi, dar si solutii potrivite, in functie de material.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *