3 ianuarie 2025

Cele mai bune aspiratoare de frunze | Ghid de cumparaturi si Recomandari

0
O gradina curata si ordonata are nevoie de intretinere minutioasa realizata cu regularitate, iar pentru aceasta aveti nevoie de ustensilele potrivite pentru a va face treaba usor si eficient. Unul dintre cele mai importante dispozitive pe care oricine locuieste la curte ar trebui sa il aiba este aspiratorul de frunze. Dar pentru a alege cel mai bun aspirator de frunze potrivit nevoilor tale, iti recomandam sa te documentezi foarte bine in prealabil. In continuare, vom prezenta cele mai importante informatii pe care trebuie sa le ai in vedere pentru a face cea mai buna alegere.

Cele mai bune aspiratoare de frunze

Suflanta si aspirator cu tocator pentru frunze EvoTools LB 3000 EPTO

Vezi detalii si pret

Este un model electric prevazut cu o putere de 3000 W. Dispune si de suflanta, ceea ce inseamna ca este un aparat cu dublu rol. Capacitatea cosului colector este de  35 de litri, iar aparatul atinge o viteza maxima de 15000 rotatii pe minut. Vine la pachet cu toate accesoriile de care are nevoie pentru o curatare optima a intregii gradini.

Aspirator, suflator, tocator frunze Powerplus POWEG9013

Vezi detalii si pret

Este un model electric ce beneficiaza de urmatoarele functii: aspirare, suflare si tocator. Frunzele si crengutele sunt zdrobite, ocupand mai putin spatiu in sacul de colectate. Are o putere de 3300 W si atinge o viteza de pana la 3300 de rotatii pt minut. Capacitatea cosului colector este de 45 de litri.

Suflanta si aspirator universala Total TB2066

Vezi detalii si pret

Este un model electric care poate fi folosit atat ca suflanta, cat si ca aspirator. Prezinta o putere de 600 W si permite reglarea turatiei. Debitul de aer inregistrat este de 3.5 mc/min, iar viteza maxima atinsa este de 16000 rotatii pe minut.

Suflanta & aspirator frunze Kanwod Limatik

Vezi detalii si pret

Este un alt model 2 in 1: suflanta si aspirator de frunze. Pentru suflare, debitul de aer inregistrat este de 13.2 mc/min. Pentru aspirare este prevazut cu un sac incapator de 45 de litri. Acesta macina frunzele permitand astfel reducerea volumului acestora pentru o colectare optima in sac.

Suflanta si aspirator cu tocator pentru frunze Bosch Universal GardenTidy

Vezi detalii si pret

Este un model ce functioneaza pe baza de acumulator integrand atat functia de aspirare, cat si de suflare. Prezinta o putere de 2300 W si un debit maxim de 160 l/s. Cosul colector ofera o capacitate de 45 de litri. Permite reglarea electronica a vitezei, dispune curea de umar, tub, suflanta, duza si sac de colectare.

Aspirator cu suflanta frunze Gardena Ergojet 3000

Suflanta & aspirator frunze Gardena ErgoJet 3000

Vezi detalii si pret

Este un model electric ce integreaza functia de aspirare, tocare si suflare. Are o putere de 3000 W si atinge un debit maxim al aerului de 170 l/s, respectiv o viteza de 310 km/h. Permite reglarea vitezei, este prevazut cu pale metalice rezistente si puternice pentru o maruntire eficienta, iar nivelul de zgomot inregistrat este de 102 dB.

Aspirator cu suflanta de gradina si tocator Steinhaus PRO-BL3000

Suflanta/aspirator gradina, cu tocator Steinhaus PRO-BL3000

Vezi detalii si pret

Este un aspirator electric prevazut si cu suflanta si tocator ce prezinta o putere de 3000 W. Debitul aerului inregistrat atinge 13 mc/h, iar viteze acestuia 250 km/h. Permite reglarea vitezei in sase trepte, asigura o manevrare usoara gratie celor doua roti frntale si beneficiaza de un computator rapid pentru schimbarea functiilor. Volumul cosului din dotare este de 40 de litri.

Informatii generale despre aspiratoarele de frunze

Tipuri de aparate. Un prim pas de la care vom porni discutia este sa lamurim care sunt principalele categorii de aparate pentru mentinerea curateniei in gradina. In acest sens, mentionam:
  • Suflanta – este cel mai usor instrumente cu ajutorul caruia poti cura alei, gazon, jgheaburi si tot spatiul din jurul casei. Poti aduna in gradimezi simplu si rapid frunzele, dar si gunoiul vegetal. Dupa ce ai concentrat toate frunzele, le poti colecta. In functie de puterea motorului ales, poate elimina si frunzele ude care sunt lipite de pamant.
  • Suflanta si aspirator – pentru ca totul sa devina mai simplu atunci cand vine vorba despre gunoiul vegetal, acest dispozitiv poate fi solutia optima. Aparatul sufla frunzele pentru a le face gramezi, dupa care le aspira. Resturile colectate sunt adunate direct in sacul dispozitivului pe care la final va trebui sa il golesti.
  • Suflanta, aspirator si tocator – este un instrument cu totul eficient ce presupune indepartarea mai usoara si eficienta a frunzelor. Astfel, dispozitivul va sufla frunzele pentru a le aduna, dupa care le va aspira si ulterior le va macina. In acest fel, vei reusi sa reduci deseurile vegetale si sa le transformi in compost. In plus, nu va mai fi nevoie sa achizitionezi un tocator separat.
Alimentare. In prinicpiu, un aspirator de frunze poate functiona pe baza de benzina, electric sau pe baterii. Cele mai bune alegeri sunt modelele bazate pe benzina ce asigura o curatare mai rapida a terasei, sunt portabile, insa pot fi si mai zgomotoase, respectiv necesita alimentare constanta cu combustibil. O alta solutie eficienta sunt si aspiratoarele electrice cu fir care sunt destul de puternice pentru a face fata si unor suprafete mai mari, oferind confortul de care orice utilizator are nevoie. La polul opus se afla cele pe baterii care au o autonomie limitata, dar avantajul lor este acela ca sunt mult mai silentioase si nici nu polueaza comparativ cu cele cu benzina. Rucsac sau portabil? Este un lucru cunoscut – cu cat motorul este mai puternic, cu atat dispozitivul va fi mai greu. De pilda, un model electric poate cantari intre 3 si 6 kg, in timp ce un model termic poate avea o greutate de la 4 kg pan la 18 kg, la care se mai adauga si combustibilul. Cele mai usoare aspiratoare de frunze portabile sunt tinute la lungimea bratului de un maner. De regula, sunt dotate cu o curea pe care o vei amplasa pe umar pentru a usura miscarea. Cele mai grele dispozitive sunt purtate pe spate cu un ham, fiind obligatoriu ca acestea sa fie confortabile si reglabile. Anumite modele prezinta roti fixate pe capatul tubului de aspiratie, facilitand ghidarea suflantei, astfel ca usureaza greutatea ce va trebui sustinuta pe brate, prevenind in acest fel si tararea aparatului pe sol. Putere motor. Puterea motorului unui aspirator de frunze electric este exprimata si watti si poate varia intre 1000 si 2500 W in funcite de model. In cazul celor termice, puterea este exprimata in cm3 sau cai putere. De regula, aceasta variaza intre 25 si 50 cmc, iar unele variante profesionale pot depasi 70 cmc. Pentru indeplinerea anumitor standarde, cei mai importanti producatori au dezvoltat motoare termice mai ecologice pentru reducerea emisiilor. Pentru a cunoaste concret puterea aparatului, verifica viteza aerului exprimata in km/ora, dar si debitul de aer exprimat in mc/min. Cu cat valorile sunt mai mari, cu atat mai rapid va putea procesa frunzele si resturile vegetale. Volum sac. In principiu, capacitatea sacului variaza intre 30 si 50 de litri. Trebuie sa ai in vedere totusi faptul ca acesta va trebui carat deopotriva cu aspiratorul. Daca sacul va fi prea mare, atunci s-ar putea sa fie incomoda greutatea finala a dispozitivului. Pe de alta parte, nu este o idee buna nici sa alegi un sac prea mic, pentru ca va trebui sa intrerupi des activitatea pentru a goli sacul. Aici depinde foarte mult de preferintele fiecaruia. Optiuni si accesorii. Pentru o a eficientiza si facilita intreg procesul, trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte, precum:
  • Puterea reglabila care sa permite ajustarea fluxului de aer, prevenind deplasarea stratul de mulci sau pietris.
  • Pornire usoara, mai ales daca discutam despre modelele termice.
  • Duze plane sau rotunde pe care le vei monta la capatul tubul avand rolul de a controla fluxul de aer si puterea de aspirare.
  • Sistem anti-vibratii care este localizat intre maner si motor, fiind util daca discutam despre variantele termice.
  • Kit pentru jgheab este un accesoriu foarte util ce consta intr-un tub indoit ce va permite sa ajungi si in locurile mai dificile.
  • Tub rotativ de preferat cat mai lungi sau reglabile in lungime, mentinand o pozitie comoda in timpul utilizarii.
Zgomot produs. In general, este usor de verificat acest aspect, fiindca in specificatiile fiecarui model sunt mentionati decibelii inregistrati. Ai in vedere faptul ca unele comunitati interzic utilizarea suflantelor intre anumite ore, atele restrictioneaza folosirea variantelor pe benina, fiind mai zgomotoase decat cele electrice. Este un aspect subiectiv pe care il puteti analiza pentru fiecare model in parte.

Intrebari frecvente despre aspiratoarele de frunzecele mai bune aspiratoare gradina

  • Cum pornesc aspirator de frunze pe benzina?
Dupa ce ai luat in calcul toate masurile de siguranta, aseaza aparatul pe sol pe o suprafata plana si stabila. Pune maneta de pornire in pozitia de pornire la rece sau la cald, in functie de starea motorului. Amorseaza pompa de combustibil de mai multe ori, indiferent de cat combustibil ai in interior. Trage usor franghia de pornire pana ajungi la primul punct de compresie, apoi trage energic si repede franghia in sus. Indata ce motorul a inceput sa functioneze, apasa clapeta de acceleratie.
  • Ce tip de alimentare ar fi cea mai potrivita daca folosesc aparatul doar ocazional sau extrem de rar?
In astfel de cazuri, poti opta fara probleme pentru variantele pe baterii. Sunt usor de folosit, ideale pentru incepatori, dar si economice.
  • Este dificil de folosit un aspirator de frunze daca nu am experienta?
Nu, aspiratorul de frunze nu este un aparat complicat, dar ar fi bine sa urmaresti cu atentie inainte de prima utilizare manualul cu instructiuni unde vor fi redate toate informatiile necesare despre o functionare corecta si sigura.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *