21 noiembrie 2024

Cel mai bun aspirator cu spalare | Sfaturi utile si Top Recomandari

0
Pentru curatarea mai usoara si mai eficienta a podelelor si covoarelor, ai nevoie de un aspirator cu spalare care poate face diferenta. Acesta curata suprafetele folosind aburii, motiv pentru care nu va mai trebui sa folosesti nici mopul. Chiar daca exista multe alternative pe piata, este important sa alegi cel mai bun aspirator cu spalare care sa se adapteze cat mai bine nevoilor tale. De aceea, iti propunem sa urmaresti in continuare materialul pe care l-am pregatit pentru a afla mai multe informatii utile care te vor ajuta sa iei o decizie corecta.

Top cele mai bune aspiratoare cu spalare

#1 Aspirator cu spalare Profesional Karcher Puzzi 8/1

Este o varianta de aspirator cu spalare multi-suprafete, prevazut cu o putere de 1200 W si o capacitate de 7 litri. Debitul de aer atinge 61 de litri pe secunda, iar temperatura apei de spalat este de 60 de grade Celsius. Pentru apa murdara, rezervorul are o capacitate de 8 litri. Beneficiaza de furtun de pulverizare cu aductiune apa integrata de 2.5 metri. In plus, prezinta si suport integrat de accesorii pentru duza manuala.

Vezi detalii si pret

#2 Aspirator cu spalare Karcher SE 4002

Este excelent pentru diverse tipuri de suprafete si ofera o putere de 1400 W. Acesta foloseste doar apa curata din rezervorul special, iar apa murdara sste colectata separat. Astfel, apa murdara nu intra in contact cu apa curata. Mai mult decat atat, asigura o manipulare facila, iar accesoriile din dotare il fac eficient atat pentru diverse tipuri de podele dure, cat si pentru covoare ori mochete.

Vezi detalii si pret

#3 Aspirator cu spalare Bosch BWD421PRO

Este o varianta potrivita pentru  mai multe tipuri de suprafete ce ofera o putere de 2100 W. Este echipat cu filtru lavabila HEPA sii derulator automat de cablu. Este ideal atat pentru aspirarea murdariei solide, cat si a lichidelor. Este dotat cu perie turbo pentru captarea firelor, parului de pe covoare, iar peria rotativa imbunatateste performantele. Rezervorul de apa ofera o capacitate de 5 litri. In plus, mai este prevazut si cu perie standard, accesoriu spatii inguste, accesoriu tapiterie, perie aspirare lichide, accesoriu de aspirare-pulverizare mare si mic.

Vezi detalii si pret

#4 Aspirator cu spalare Bosch BWD421PET

Este potrivit atat pentru aspirarea uscata, cat si pentru uscarea umeda si integreaza filtru HEPA lavabil. Vine la pachet cu perie standard, perie turbo, perie pentru saltea, accesoriu spatii inguste, accesoriu tapiterie, perie pentru aspirare lichide, accesoriu de aspirare-pulverizare mare si accesoriu de aspirare-pulverizare mic. Ofera o capacitate de colectare de 5 litri si prezinta o putere de 2100 W. Rezervorul de apa se poate detasa, iar aspiratorul prezinta derulator automat de cablu.

Vezi detalii si pret

#5 Aspirator cu spalare pentru covoare si tapiterii Spot Clean Pro, Bissell

Este un model prevazut cu mai multe tipuri de perii ce reuseste sa indeparteze pete, germeni, bacterii si virusuri de pe diverse tipuri de podele, tapiterii, covoare si asa mai departe. Prezinta o putere de 750 W si este prevazut cu un rezervor pentru apa curata de 2.9 litri si un rezervor pentru apa murdara de 3.5 litri. Lungimea cablului de alimentare ajunge la 6.5 metri.

Vezi detalii si pret

#6 Aspirator cu spalare Karcher SE 4001

Prezinta o putere de 1400 W si este potrivit pentru diverse tipuri de suprafete. Asigura o curatare in profunzime a covorului si mochetelor, dar se potriveste excelent si pentru podelele tari cum ar fi piatra, placile de ceramica, linoleum si asa mai departe. Este prevazut cu un rezervor pentru apa curata cu capacitatea de 4 litri si un rezervor pentru apa murdara cu capacitatea de 4 litri.

Vezi detalii si pret

Despre sistemele de filtrare

Sistemele de filtrare pot fi principale sau duble. Ca principiu de functionare, aceste aspiratoare folosesc apa ca principal sistem de filtar al aerului aspirat. Cele mai bune modele de aspiratoare cu apa au capacitatea de a filtra pana la 99% aerul, indepartand astfel si cele mai mici particule de praf, microbi si spori. In plus, poti adauga si cateva picaturi de esenta parfumata pentru a lasa un miros placut in urma sa. Variantele de aspiratoare cu sistem de filteare dublu includ un filtru de panza deasa si unul poros din plastic. Daca te confrunti cu o alergie ar fi bine sa optezi pentru un astfel de dispozitiv, pentru a te asigura ca murdaria este eliminata de pe suprafete si nu se va mai intoarce prin sistemul de evacuare a aerului aspirat.

Curatarea regulata

Sistemul de filtrare si puterea de aspirare pot conduce la o acumulare semnificativa de deseuri in interiorul aspiratorului si al rezervorului de plastic. Astfel, va trebui sa planifici din timp curatarea periodica a aparatului. In acest fel, vei preveni si dezvoltarea mucegaiului si a bacteriilor, motiv pentru care este esential sa nu neglijezi acest aspect.

Dimensiuni

De regula, aspiratoarele cu spalare sunt niste aparate voluminoase, care au nevoie de suficient spatiu de depozitare. Pentru aceasta va trebui sa te asiguri intai ca ai unde sa il depozitezi eficient atunci cand nu il folosesti. Cel mai probabil, intr-o casa spatioasa sau un aparat cu spatiu de depozitare generos nu va fi o problema acest aspect.

Multifunctional

Cele mai multe aspiratoare cu spalare permit curatarea mai multor tipuri de suprafete, de la covoare, mochete si tapiterii pana la podele acoperite cu marmura, piatra, linoleum si asa mai departe. Face fata cu succes atat murdariei solide, cat si celei lichide devenind astfel un ajutor de nadejde in orice locuinta, dar mai ales in cele care exista copii mici sau animale de companie.

Intrebari frecvente despre aspiratoarele cu spalare

Este in regula sa spal aspiratorul?

Goliti aspiratorul, aruncati continutul la gunoi si folositi un servetel antibacterian pentru curatarea aparatului. Lasati-l sa se usuce bine. Daca producatorul mentioneaza ca recipientul este lavabil, atunci spalati-l cu apa calda si detergent, dupa care clatiti-l si lasati-l sa se usuce foarte bine.

Cat de des trebuie sa curat filtrul?

Este recomandati sa verificati si sa curatati filtrul atunci cand goliti recipientul de murdarie. In plus, este important sa il inlocuiti la fiecare 6-9 luni in functie de starea acestuia.

Ce se poate intampla daca nu curat filtrele?

Daca neglijati aceasta recomandare, fitlrele infundate vor suprasolicita motorul, iar acesta mai devreme sau mai tarziu se va arde.

Pot folosi aspiratorul cu filtrul umed?

Nu. Nu este recomandat sa montati filtrul umed in aspirator fiindca va afecta motorul si paote conduce si la aparitia mucegaiului.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *