Cele mai bune canapele extensibile de dormit : Ghid de cumparaturi si Top Recomandari
Sunteti in cautarea unei canapele extensibile bune de dormit si inca nu ati putut face o alegere? Nu este usor sa gasim cea mai buna canapea pentru diferite nevoi, nici din punct de vedere estetic, nici din punct de vedere functional. Puteti fi atrasi de diferite variante de canapele ce presupun diverse stiluri, culori, forme si asa mai departe, insa fara o buna informare in prealabil nu veti fi sigur ca faceti alegerea potrivita. Astfel, va propunem sa urmariti materialul pe care l-am pregatit in continuare pentru a afla mai multe informatii utile care va vor ghida catre cea mai buna alegere pentru nevoile voastre.
Alegerea canapelei extensibile de dormit in detrimentul celei fixe este o solutie mult mai practica, atunci cand este necesar mai mult spatiu de odihna. Este de apreciat existenta unei astfel de canapele atunci cand cand aveti musafiril Mai mult decat atat, acesta sunt ideale si cand spatiu este destul de restrans fie ca discutam despre o garsoniera sau un dormitor mic.
Cele mai bune canapele extensibile de dormit
#1 Canapea extensibila, 3 locuri, Lada de depozitare
Este un produs fabricat in Polonia realizat din spuma poliuretanica, arcuri sinusoidale, arcuri elicoidale, lemn si pal. Suprafata de dormit este foarte generoasa de 160 x 198 cm. Include spatiu de depozitare, functie sleep si perne detasabile.
#2 Canapea Extensibila, 3 Locuri, Lada de Depozitare
Este un model fabricat in Polonia si este realizat din spuma poliuretanica HR, arcuri ondulate, lemn si PAL. Suprafata de dormit masoara 142 cm latime si 200 cm lungime. include mecanism de extindere DL, picioare din metal si se asambleaza foarte usor.
#3 Canapea extensibila cu lada de depozitare Mito Turcoaz K2
Este fabricata in Turcia si ofera spatiu de dormit cu dimensiunile de 116 cm latime si 190 cm lungime. Tapiteria este realizata din stofa, picioarele sunt fabricate din plastic, iar produsul include in partea de jos si lada de depozitare.
#4 Canapea extensibila Diosa cu lada de depozitare
Este prevazuta cu cadru din lemn, sezut cu arcuri sinusoidale si tapiterie din stofa. In partea de jos include lada, extensia este tip lift-up, iar suprafata de dormit masoara 145 cm latime si 190 cm lungime. Sezutul include spuma poliuretanica si ofera un nivel de fermitate mediu.
#5 Canapea extensibila CD Sofa Giulia
Este un model fabricat din lemn si MDF, sezutul din arcuri sinusoidale si burete poliuretanic oferind un nivel de fermitate mic. Extinsia este de tip clic clac, iar suprafata de dormit masoara 160 cm latime si 200 cm lungime. Include doua perne decorative si lada de depozitare.
#6 Canapea extensibila MAGIS
Beneficiaza de structura metalica rigida, include sistem de extensie metalica si lada de depzoitare realizata din PAL melaminat. Suprafata de dormit masoara 150 cm latime si 192 cm lungime si include perne decorative cu husa detasabila.
Structura si dimensiuni
Atunci cand alegeti cea mai buna canapea extensibila de dormit trebuie sa aveti in vedere, in primul rand, dimensiunil incaperii sau spatiului unde va fi asezata. Este imperios necesar sa va asigurati ca se incadreaza pefect in spatiu, cu atat mai mult daca acesta este destul de limitat. Nu va bazati pe intuitie, ci utilizati ruleta pentru o precizie foarte buna. Nu uitati sa verificati si deschiderile usilor camerei sau ale dulapurilor.
Gama de canapele extensibile este destul de variata astfel ca aveti posibilitatea de a alege un model mai mic de doua locuri cu design in lini drepte, cu sau fara cotiere, daca incaperea unde va fi asezata nu este foarte generoasa din perspectiva dimensiunilor. Dar daca spatiul nu reprezinta o problema, atunci puteti alege un model cu 3, 4 sau 5 locuri care va putea ajunge si la dimensiuni de 2-3 metri. Acestea prezinta, in general, un design masiv si sunt recomandate pentru spatii mai mari.
Mai mult decat atat, canapelele extensibile sunt prevazute cu un singur corp sau pot fi modulare, cu structura ce permite un anumit grad de flexibilitate in amplasarea pieselor componente, facilitand astfel transportul, dar si manipularea lor.
Structura de rezistenta
Cele mai frecvent intalnite materiale folosite pentru realizarea structurii de rezistenta a canapelei sunt PAL-ul, MDF-ul si lemnul masiv. Cele mai accesibile modele sunt, desigur, modelele din PAL. Sunt ideale pentru persoanele cu un buget mai retrans sau o solutie potrivita pentru apartamente de inchiriat. Insa, aceste tipuri de canapele nu se amplaseaza in bucatarie unde este umiditate foarte mare.
Canapelele cu structura din MDF sunt mai dense si grele, ofera o buna rezistenta la umezeala si au o durata de viata mai mare. Pot fi amplasate in orice fel de incaperi, chiar si in bucatarie.
Canapelele extensibile din lemn masiv sunt mai costisitoare, insa au o rezistenta superioara. Sigur ca exista niveluri de calitate diferite. De pilda, pinul este mai moale si mai putin rezistent fata de frasin, artar sau plop.
Tapiterie
Tapiteria este o chestiune ce tine de preferinte personale in mare parte, dar trebuie analizate si aspectele functionale. In primul rand, ar trebui sa va puneti intrebarea daca va fi o piesa de mobilier pe care o utilizat ocazional, pentru relaxare sau intens? De asemenea, ar trebui sa aveti in vedere si intretinerea ei, daca aveti copii si/sau animale de companie.
Materialele tesute asigura o rezistenta mai buna la uzura. Cu cat densitatea este mai mare si firul mai gros, cu atat tapiteria va fi de mai buna calitate. In categoria variantelor destinate uzului intens se numara microfibrele si pielea cu efect antichizat.
Canapelele cu tapiterie catifelata sunt, fara indoiala, cele mai pretentioase caci aspectul pufos poate fi afectat usor doar prin simpla presiune exercitata de greutatea corpului. In plus, sunt usor si de murdarit. Pe de alta parte, pielea este preferata de catre cei care doresc sa investeasca intr-o canapea clasica ori retro, dar care va avea nevoie de ingrijire periodica pentru a preveni craparea materialului.
Bumbacul este moale, placut la atingere si rezistent, insa trebuie ferit de lumina pentru a nu se decolora. Tapiteria din fibra de in este excelenta pentru anumite cadre elegante si este rezistenta atunci cand vine vorba des murdarie si scamosare. Insa, se sifoneaza usor.
Materialele sintetice se uzeaza si sifoneaza mai greu. Acrilul si poliesterul sunt recomandate pentru canapele ce vor fi asezate astfel incat vor fi expuse la soare. Firele de nailon asigura si ele o buna rezistenta, dar se pot decolora.
Pentru a proteja tapiteria luati in calcul si husele detasabile, chiar daca sunt mai putin sofisticate. Ori, o alta varianta ar mai putea fi cuvertura.
Alte detalii
Sigur ca ar mai fi de analizat si alte mici detalii care fac diferenta si care va vor ajuta sa va orientati catre o canapea de dormit buna. De pilda, pentru a economisi spatiu, ar fi bine sa verificati daca exista lada de depozitare pentru a aseza lenjeria, pernele, patura si asa mai departe. Mai mult decat atat, pentru a va oferi si mai mult confort, trebuie sa verificati daca modelul ales permite ajustarea unghiul de inclinare al spatarului.
De asemenea, multe modele de canapele extensibile vin la pachet cu perne in acelasi stil precum design-ul canapelei ori cu tabureti pentru sprijinirea picioarelor. In caz contrar, puteti achizitiona separat daca ii veti considera necesari.