21 noiembrie 2024

Cele mai bune pastile de gat : Pareri si Recomandari

0

Durerea de gat apare ca urmare a iritatii acestuia. Se agraveaza, de cele mai multe ori, cand inghitim. De cele mai multe ori, durerea in gat este o infectie virala cum ar fi raceala ori gripa. Vestea buna este ca poate fi tratata destul de repede, in doar cateva zile.

Exista situatii in care aceasta durere este provocata si de un streptococ, adica o bacterie, afectiunea purtand denumirea de faringita. Streptococii sunt foarte contagiosi si se pot raspandi prin strpii lansati in aer atunci cand o persoana contaminata stranuta sau tuseste. De asemenea, o persoana se poate infecta si daca atinge o suprafata pe care o persoana infectata a atins-o inainte.

Nu putem spune ca durerea de gat este o problema grava. Ea dispare destul de usor, cu atat mai mult, daca apelam la renumitele pastile de gat.

Copiii si adolescentii sunt cei mai predispusi sa se confrunte cu durerea de gat deoarece organismul lor nu a fost expus la foarte multe virusuri si bacterii cum se intampla in cazul persoanelor mai in varsta. Totodata, sistemul imunitar al acestora nu este dezvoltat complet.

Cele mai bune pastile de gat

Tantum verde cu menta

Trateaza local inflamatia si calmeaza durerea in gat, ameliorand senzatia de ussturime si dificultatea la inghitire. Este un antiiflamator, analgezic, anestezic si antiseptic loca. Are ca substanta activa benzidamina care se acumuleaza in tesuturile inflamate si atinge concentratiile eficace pentru tratatea inflamatiei mucoasei faringiene.

Vezi detalii si pret

 

 

Biseptol Drops

Are o formula complexa cu albastru de metilen, mier, propolis, echinacea si uleiuri esentiale pentru mentinerea sanatatii aparatului respisator. De asemenea, are efect antiseptic, cicatrizant si emolient asupra mucoasei cavitatii bucale si orofaringiene. Ajuta la degajarea cailor respiratorii, sustine respiratia si ajuta la confortul respirator.

Vezi detalii si pret

 

 

Tranchisan comprimate

Combate inflamatiile si infectiile cavitatilor orala si faringiana, infectiile cailor respiratorii superioare, dureri in gat si amelioreaza senzatia de dificultate la inghitire. Are la baza clorhidrat de lidocaina, digluconat de clorhexidina, tirotricina care amorteste zona afectata si elimina rapid si eficient orice disconfort.

Vezi detalii si pret

 

 

Strepsils intensiv pastile

Formula cu miere si lamaie combate raceala si gripa, este un antiinflamator care actioneaza la nivel local, ameliorand durerile si inflamatia. Calmeaza senzatia de gat iritat inca din primele doua minute de la administrare, iar durerea dispare dupa vreo 15-30 de minute. Efectul se poate mentine pana la patru ore.

Vezi detalii si pret

 

Durerea in gat – cauze si factori de risc

Durerea in gat poate fi provocata de virusurile care provoaca raceala si grupa. In cazuri rare, poate fi vorba despre o infectie bacteriana. In functie de natura problemei, puteti trata durerea de gat cu medicamente sau suplimente sub forma de drajeuri de supt, ce contribuie la calmarea gatului iritat.

Printre infectiile virale ce cauzeaza durerea in gat, se numara: raceala, mononucleoza, gripa, Covid-19, crup laringian, pojar sau varicela.

Printre infectiile bacteriene ce provoaca durerea in gat, cel mai frecvent, este vorba despre streptococcus pyogenes.

De asemenea, exista si alte cauze precum:

Alergiile la parul de animale, la mucegai, praf sau polen pot conduce la durerile in gat. De asemenea, problema se poate acutiza daca folositi picaturi de nas, putand irita si inflama gatul.

Substantele iritante contribuie deopotriva la aparitia durerilor in gat. Fie ca discutam despre aerul poluat, fum sau substante chimice. In plus, o cauza ar putea fi si consumul de alcool sau alimentele condimentate.

Uscaciunea din aer irita gatul si mai mult. Persoanele care respira frecvent pe gura din cauza congestiei nazale cronice se pot confrunta cu dureri in gat.

Boala de reflux gastroesofagian se produce din cauza faptului ca acizii gastrici urca in esofag. Insa, aceasta provoaca si alte simptome cum ar fi arsurile la stomac, ragseala, regurcitare a continutului stomacului si senzatia de gat blocat.

Suprasolicitarea muschilor gatului din cauza strigatului, vorbitului cu voce tare sau pentru perioare mari de timp, fara intrerupere, pot fi o cauza a durerii in gat.

De asemenea, persoanele infectata cu HIV se confrunta cu dureri in gat si alte simptome asemanatoare gripei.

In ceea ce priveste factorii de risc, durerea in gat poate afecta pe oricine. Insa, exista si cativa factori care predispun, cum ar fi:

Varsta intrucat copiii si adolescentii sunt cei mai predispusi. Copiii cu varsta intre 3-15 ani au un risc  mai mare de a face infectie cu streptococi.

Expunerea la fumul de tigari, fie ca discutam despre fumatul activ sau pasiv, pot irita gatul. In plus, creste riscul de cancer oral, faringian si laringian.

Persoanele cu sistemul imunitar slabit sunt mai predispuse la infectii. Sistemul imunitar poate fi afectat de diabet, HIV, tratament cu steroizi si chimioterapie, stres, oboseala, alimentatie neadecvata.

Persoanele alergice la praf, mucegai sau par de animale sunt foarte predispuse sa se confrunte cu alergiile respiratorii.

Expunerea la iritantii chimici provoaca dureri in gat. Gatul se irita in urma inspirarii particulelor din aer provenite din arderea combustibililor folisi si a produselor chimice de uz casnic.

Sinuzita provoaca mucus, care irita gatul si poate arspandi infectia.

Contactul apropiat cu persoanele infectate sunt un factor de risc semnificativ. Fie ca vorbim despre sali de clasa, birouri, mijloace de transport in comun si asa mai departe.

Recomandari pentru tratarea durerilor in gat la domiliciu

Puteti ameliora sau chiar trata durerea de gat si la domiciliu. Medicamentele antiinflamatoare pot ameliora durerea de gat sau pot trata cauza problemei. Principalele antiinflamatoare eliberate fara prescriptie medicala ce amelioreaza durerea in gat sunt acetamonofenul, ibuprofenul si aspirina.

De asemenea, puteti opta si pentru dropsuri mentolate care reduc semnificativ disconfortul. In acelasi timp, se recomanda si consumul de miere, ceai de musetel, schinduf si otel de mere.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *