Cele mai bune prajitoare de paine : Recomandari si Sfaturi utile
Diminetile pot fi mai frumoase daca incepem cu un mic dejun delicios si satios care sa ne ofere un plus de energie pentru activitatile ce vor urma pe parcursul zilei. Se spune ca micul dejun este cea mai importanta masa din zi si ca ar trebui sa fie si cea mai consistenta. Astfel, pentru prepararea unui mic dejun cat mai savuros, puteti opta pentru un aparat de prajit painea bun. Painea prajita capata o crusta crocanta si delicioasa, devenind mult mai gustoasa decat painea simpla. Dar, inainte de a te orienta catre un animit model, iti propunem sa urmaresti in continuare informatiile pe care le vom prezenta, dar si cele mai bune recomandari ale momentului.
Setarile prajitorului de paine: Desi este un aparat care la prima vedere pare foarte simplu din perspectiva functionalitatii, totusi ar trebui sa ai in vedere anumite aspecte. In primul rand, este vorba de posibilitatea de a seta puterea de rumenire, astfel incat sa puteti obtine felii de paine prajite exact pe gustul vostru, nici prea rumenite, dar nici foarte slab rumenite. Este foarte important ca in acest sens, aparatul sa dispuna de mai multe setari, in general, avand 7-10 trepte de intensitate.
Capacitatea optima: Majoritatea prajitoarelor de paine dispun de o capacitate de 2-4 felii, pe care le puteti praji simultan. Cele mai avansate modele dispun si de o serie de plite amplasate in corpul aparatului, cu ajutorul carora poti mentine feliile calde mai mult timp, chiar si dupa ce s-au terminat de prajit. De asemenea, este esentiala si marimea sloturilor pentru paine, fiindca ea determina dimensiunile feliilor pe care le poti introduce in aparat. Poti vasi variante de prajitoare cu slot uniic de prajire potrivit pentru felii de paine mai lungi sau pentru doua felii de paine tip toast, ori doua sloturi pentru doua felii de paine de marime medie. Recomandarea noastra este sa optezi pentru un model cu cat mai multe sloturi in cazul in care familia are mai mult de trei membri.
Usurinta in utilizare: In general, un astfel de aparat este foarte usor si inuitiv de folosit, iar aceasta caracteristica trebuie sa se mentina si la modelul pe care il alegi. De asemenea, prajirea trebuie activata rapid, doar prin apasarea unui buton. In plus, aparatele mai pot integra si suportul pentru chifle, functii de reincalzire, rumenire si dezghetare, precum si buton de anulare a comenzii date.
Design: Atat forma, cat si structura aparatului trebuie sa permita inserarea usoara a painii, astfel incat dupa prajire sa nu existe riscul de a te frige. Totodata, aparatele includ si tava speciala pentru colectarea firimiturilor, ceea ce face ca aparatul sa devina mai usor de intretinut. Mai mult decat atat, este o conditie esentiala ca carcasa aparatului sa nu fie influentata de temperaturile ridicate din interiorul sau.