28 ianuarie 2025

Cele mai bune radiatoare electrice : Ghid de cumparaturi si Top recomandari

0

Radiatoarele electrice pot fi o solutie prin care sa obtineti confortu termic mult dorit, fie ca discutam despre radiatoarele cu halogen sau quartz. Exista variante de interior sau exterior, modele de perete, tavan, podea sau suspendate. Dar pentru a face o alegere potrivita nevoilor voastre, este important sa fiti foarte bine informati si sa stiti tot ceea ce presupune un astfel de dispozitiv.

Top cele mai bune radiatoare electrice

Radiator cu quartz HARLEM® HOUSETECH LAVICA XXL HS404

Este un model prevazut cu o putere maixma de 2800 W ce poate face fata cu succes unei suprafete de pana la 11 mp. Beneficiaza de protectie la supraincalzire, termostat de siguranta, protectie anti-inghet, terrmostat de camera reglabil si indicator luminos de functionare. Dimensiunile acestuia sunt de 81.5 cm lungime, 16.5 cm latime si 73 cm inaltime.

Vezi detalii si pret

 

Radiator Airfel 22/600/1200

Este un model fabricat din otel ce are o putere nominala de 2602 W.Presiunea de lucur este de 2 bari, iar temperatura maxima a agentului termic este de 100 grade Celsius. Include console de fixare, dop si ventil de aerisire. Are o capacitate de 7.44 litri si masoara 120 cm lungime, 10.4 cm latime si 60 cm inaltime, avand o greutate de 37.32 de kg.

Vezi detalii si pret

 

Radiator cu quartz Zass ZQH 02

Are o putere maxima de 800 W si pune la dispozitia utilizatorului doua trepte de reglare a puterii. Poate face fata unei suprafete de pana la 15 mp. Este dotat cu protecite la supraincalzire, dar si protectie la rasturnare. Presupune un mod de functionare silentios si include un maner ergonomic. Dimensiunile acestuia sunt de 29 cm lungime, 17.5 cm latime si 40 cm inaltime, avand o greutate de 1.25 kg.

Vezi detalii si pret

 

Radiator cu infrarosu pentru terase,Trotec, IRS1500E

Prezinta o putere maxima de 1500 W si este prevazut cu o singura treapta de putere. Poate face  fata unei suprafete de pana la 20 de mp. Este prevazut cu o carcasa din aluminiu si are la baza tehnologia cu infrarosu care produce in toate directiile caldura cosntanta. Este dotat cu functie de protectie impotriva rasturnarii si vine la pachet cu telecomanda. Dimensiunile acestuia sunt de 30 cm lungime, 30 cm latime si 110 cm inaltime, avand o greutate de 8 kg.

Vezi detalii si pret

Cum alegem cel mai bun radiator electric

Tipuri

Puteti alege intre un radiator termic conventional sau din categoria caloriferelor. Pentru cei ce necesita incalzire rapida in spatii mici, spre exemplu in camere de dimensiuni reduse, garsoniere etc, este potrivit un model clasic, radiind in exterior caldura si transmitand-o obiectelor din spatiul respectiv.

Deci, nu aerul este cel incalzit, cu piesele de mobilier si alte obiecte spre care este directionat aparatul. Insa, daca preferati un proces cu generare de caldura mai lent, ce lasa timp aerului sa devina cald intr-o camera, veti putea alege un calorifer pentru conectare la o retea de distributie termica sau unul electric economic.

Tehnologii

Se vor lua in considerare pentru radiatoarele clasice, cu halogen sau cu infrarosu si tuburi de quartz. Daca preferati o solutie mai ieftina si va multumiti cu un radnament meniu sau incercati sa incalziti o garsoniera ori un apartament cu camere mai mici, ar fi de preferat sa optati pentru o varianta cu halogen.

Acest model de radiator poate fi achizitionat la cele mai mici preturi de pe piata, fiind foarte popular, fapt dovedit si de parerile cumparatorilor. Insa, daca aveti nevoie de un radiator de natura insutriala si doriti o actiune mai rapida decat cea cu halogen, atunci ar fi indicat sa optati pentu modele cu radiatii infrarosii calculate in diverse lungi de unda, medii sau scurte ce dispune de tehnologia cu quartz.

Sunt cele mai eficiente, dar au o durata de viata limitata, de regula intre 5000-10000 de ore de functionare. Ulterior, unele piese trebuie inlocuite.

Material si configuratie

Este necesara verificarea pentru radiatoarele tip calorifer, principalele variante electrice fiind cele din otel cu 7-13 elementi. Pentru piesele de retea se recomanda si fonta sau aluminiul. Otelul este cel mai rezistent pentru incalzirea cu ulei, se produce usor, iar costurile nu sunt foarte mari.

Singurul inconvenient ar fi faptul ca se incalzesc destul de greu, atigand temperatura dorita in cateva minute. Este indicat in cazul in care doriti incalzirea sa se realizeze pe etape si preferati sa simtiti caldura provenita din aerul camerei, decat sa stati langa aparat pentru a va bucura de confort termic.

Randamentul sporeste cand discutam despre o centrala temrica si calorifere conectate din fonta sau aluminiu. Atat modelele electrice, cat si celelalte, dispun de un anumit numar de elementi. Cu cat numarul acestora creste, cu atat mai mare va fi spatiul camerei in care se va amplasa aparatul.

Functionalitate

Se refera la urmatoarele optiuni: reglarea puterii si treptele de incalzire, termostatul ambiental sau reglabil din panoul de control, sistemul  de stocare al cablului, roti sau suport pentru deplasare facila ori montare adecvata in spatiu.

In ceea ce priveste siguranta, indicii de fiabilitate sunt: sistem de prevenire a inghetului, oprire automata la contact pe suprafata de incalzire – cele cu halogen sau infrarosu, si presiunea suportata – caloriferele de retea.

Bifand toate acestea, veti putea fi siguri ca ati ales un aparat bun. Este esential sa aveti in vedere aceste aspecte care va vor conduce catre o decizie corecta.

Cum folosim un radiator

Iata cateva sfaturi utile despre cum sa folositi corect un radiator, cum il instalati si reglati, respectiv va vom prezenta si masurile de precautie.

Instalarea si pornirea radiatorului electric

Un radiator electric poate fi prevazut cu suport si va fi amplasat pe podea ori poate fi montat in perete. Montajul il veti realiza in functie de tipul radiatorului. La cele cu amplasare pe podea, fixati intai picioarele sau rotile, amplasandu-l pe o suprafata plana. In cazul celor cu montaj in perete, alegeti locul potrivit, dupa care prindeti suportii in perete cu dibluri si asezati aparatul.

Aveti in vedere ca langa aparat sa exista si o priza cu impamantare, la o distanta la care sa ajunga vablul fara a fi necesar un prelungitor, caci acestea se pot supraincalzi. Dupa pornirea aparatului, reglati treptele de temperatura dupa necesitate.

Masuri de protectie

Aparatul nu trebuie sa fie amplasat in apropierea unor materiale usor inflamabile cum ar fi perdelele, cuverturile si asa mai departe. Nu uscati rufele pe radiator. Daca doriti sa mutati dispozitivul, intai il inchideti si scoateti din priza. In cazul in care nu il utilizati o perioada mai mare de timp, ar fi bine sa il scoateti din priza. Daca observati deteriorarea cablului sau stecherului, schimbati-le apeland la o persoana autorizata. In plus, in timpul functionarii este important sa nu apropiat obiecte straine de aparat, sa evitati contactul cu corpul sau parul, dar si sa supravegheati copiii.

Curatare si depozitare

Curatati dispozitivul doar la suprafata, folsind o carpa moale si umeda, dupa ce l-ati scos, bineinteles, din priza. Nu il curatati sub jetul de apa si nu folositi substante acide, uleiuri, toluen ce pot deteriora carcasa. Depozitati-l in ambalajul original, in locuri ferite de umezeala.

 

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *