28 ianuarie 2025

Cele mai bune remorci pentru motocultoare | Ghid cumparaturi si Top Recomandari

0

Remoarca pentru motocultoare reprezinta accesoriul ce completeaza sisteme agricole mecanice conpute pentru gospodarie sau pentru uz comercial. Poate fi folosita chiar si cu motosapa si este formata dintr-o cuva, denumita bena, cu sau fara margini, doi, trei sau patru roti, dar si un sistem de prindere. Pentru a afla mai multe informatii utile despre cum sa alegi cea mai buna remorca pentru motocultoare, va invitam sa urmariti ghidul pe care l-am pregatit.

Top cele mai bune remorci pentru motocultoare 2024

Remorca agricola AgroPro REM 550 pentru motosape si motocultoare

Vezi detalii si pret

Permite rabatarea ambelor laterale/obloane, se poate rabat partea din spate si prezinta functie de descarcare partea din spate. De asemenea, prezinta frana de picior, dar si frana de mana. Poate suporta o greutate maxima de 550 kg si ofera o capacitate de incarcare de 550 de litri.

Remorca motocultor RURIS 550S

Remorca RURIS 550S

Vezi detalii si pret

Prezinta capacitate de incarcare de maxim 550 kg si sistem de basculare manuala. Dispune de sistem de franare saboti cu ferodou si mod de actionare mecanic cu pedala. Printre accesoriile din dotare se numara trusa de scule, carlige de fixare si cric rabatabil.

Remorca pentru motosape si motocultoare DKD 800

DKD 800

Vezi detalii si pret

Prezinta o capacitate maxima de 700-800 kg si este prevazuta cu frana de picior cu blocare. Dispune de suspensii foi de arc rezistente la o greutate foarte mare si remorca dotata cu scaun si spatiu de depozitare. Detine sistem manual de basculare pe spate si obloane extinse in exterior pentru transportarea obiectelor voluminoase.

Remorca RURIS 750S

Vezi detalii si pret

Dispune de o capacitate de incarcare de 500 de kg si beneficiaza de frana de mana si sistem de basculare pe spate. Sistemul de suspensie prezinta arcuri cu foi, iar panourile din dotare se pot detasa.

Remorca motocultor Rotakt REM500

Rotakt REM500

Vezi detalii si pret

Offera o capacitate de maxim 500 de kg si prezinta frana mecanica pe tambur si sistem de basculare. Are un singur scaun, foarte confortabil, este dotata cu o cutie pentru depozitat scule, suspensie pe foi de arc si roti mari pneumatice.

Cum alegem cea mai buna remorca pentru motocultoare

Capacitatea de incarcare

Capacitatea de incarcare este unul dintre cele mai importante criterii de care trebuie sa tineti cont. Din categoria modelelor pentru gospodarii, puteti gasi variante cuprinse intre 300 si 1000 de kg. Capacitatea de incarcare se alege in functie volumul de legume, fructe, ingrasaminte, deseuri si asa mai departe pe care le aveti de transportat. De asemenea, in acest sens, trebuie sa tineti cont si de puterea motocultorului sau a vehiculului ce asigura tractiunea.

Astfel, pentru un model de 400-500 de kg, ar fi indicata o putere de minim 5 CP, iar pentru o versiune de 600-800 kg, un motor de minim 7 CP. In cazul in care suprasolicitati motocultorul, veti uza motorul si veti consuma si mai mult combustibil decat ar trebui.

Dimensiunile remorcii

In egala masura este important sa stiti si dimensiunile cuvei pentru a vedea daca va corespunde cu nevoile voastre. In acest sens, aveti in vedere tipul de incarcatura cu care aveti de-a face.

Cele mai multe variante au o lungime a cuvei de 1-1.5 metri, dar daca aveti de transportat crengi, stufaris, arbusti si alte deseuri voluminoase, indicat ar fi sa optati pentru un model cu lungimea de 2.5-3 m.

Referitor la latime, regula spune ca nu trebuie sa depaseasca latimea motocultorului pentru o buna stabilitate si usurinta in condus. De asemenea, evaluati cu atentie si spatiul disponibil pentru depozitarea remorcii in garaj, hangar etc pentru a fi siguri ca puteti circula cu ea in toate zonele terenului si puteti trece si in spatiile mai inguste.

Compatibilitate remorca – motocultor

Cele mai multe variante pot fi atasate la orice motocultor, indiferent de producator, deci discutam despre o compatibilitate uiversala. Insa, pot exista si branduri care fabrica remorci adaptate la propriile variante de motocultoare, drept pentru care ar fi indicat sa verificati cu atentie categoria in care se incadreaza versiunea de care sunteti interesat.

Tip de remorci

Daca sunteti interesat sa cumparati o remorca de motocultor, ar fi bine sa alegeti intre cele trei versiuni: utilitara, cu basculare si cu format de platforma. Precum cele auto, modelele utilitare dispun de cuva cu margini inalte, snt prevazute cu doua roti si permit desfacerea lateralelor pentru a facilita incarcarea si descarcarea. Sunt foarte utile pentru gospodarii in care se lucreaza cu transporturi ocazionale si volum redus sau mediu.

Modelele cu basculare dispun de bena cu marginea posterioara rabatabila si sistem de ridicare a cuvei, facand ca incarcatura sa curga singura catre sol. Pot fi dotate cu doua sau trei roti, iar bascularea sa fie manuala prin invartirea unei manete sau automata.

Platformele nu au margini laterale si sunt potrivite pentru cei care transporta incarcaturi voluminoase ce ar putea sa nu incapa in spatiul delimitat al benei.

Mono sau dublu-ax

Se refera la numarul de roti incluse in design. Daca alegeti o remorca cu o capacitate de pana la 1000-1500 kg, va puteti descurca fara probleme cu un singur ax. Variantele dubu-ax devin o necesitate cand se trece peste acest nivel pentru ca ofera o rezistenta mai buna a structurii metalice, cat si o stabilitate excelenta.

Cu toate ca la modelele mici si medii structura dublu-ax nu este obligatorie, ofera avantajul mentinerii cuvei in pozitie orizontala si atunci cand nu este fixa de motocultor. In plus, un motocultor cu remorca 4 x 4 care implica forta mai mare de tractiune si deplasare pe teren dificil, presupune optarea, de reguila, pentru modelele dublu-ax.

Material

Toate remorcile sunt prevazut cu un cadru metalic, foarte rezistent. Cuva, pe de alta parte, poate fi relizata idn plastic la modelele mai ieftine si cu capacitate mai mica sau din metal, de regula, otel, mai rezistente, dar si mai scumpe.

Rotile pot fi fabricate din plastic, potrivite doar pentru modelele de remorci usoare si utilizate pe terenuri mai putin denivelate ori din cauciuc, elastic si durabil. Pentru suprafetele dificile, cu diferente de nivel si incarcaturi cu greutate mare ar fi bine sa va alegeti roti pneumatice.

Siguranta si confort

Alegeti o remoca dotata cu scaun cu inaltime reglabila, preferabil cu spatar, suprafata capitonata si sistem de amortizare a vibratiilor. Cele din lemn sau plastic simplu ar putea sa nu fie atat de placute pe teren accidentate si dupa ore lungi de munca.

De asemenea, chiar daca s-ar putea sa rezonati si cu modelele doar cu frana de picior, ar fi bine sa va orientati catre cele care au si frana de mana pentru un plus de siguranta.

Intrebari frecvente despre remorci de motocultoare

  • Ce reprezinta cupla de remorca la motocultor?

Cupla reprezinta un mecanism sudar sau prins cu suruburi de capatul osiei remorcii si permite cuplarea la motocultor. Face parte din gama elementelor ce conditioneaza compatibilitatea unei remorci cu un anumit model de motocultor.

  • Cum montez remorca la motocultor?

Cu toate ca poate parea o sarcina simpla, totusi poate fi dificila daca nu cunosti cu exactitate pasii si ordinea in care trebuie efectuat montajul. In continuare, voi prezenta pe scurt ce trebuie facut:

    • Pozitie de lucru – in general, remorca bine dezasambalta, asa ca va trebui sa montezi chiar tu. Vei primi remorca impreuna cu schita si iti va indica clar cum trebuie sa asezi fiecare componenta. Aseaza bena cu fata in jos si pregateste uneltele pentru a le avea la indemana.
    • Tren de rulare, potap si frane – vei incepe prin montarea trenului de rulare pe care il vei fixa de bena folosind arcul lameral cu ajutorul suruburilor si piulitelor pe care le vei primi in pachet. Monteaza ulterior rotele. Aseaza protapul in pozitia corecta si foloseste suruburile si piulitele pentru a-l atasa corespunzator de bena. Conecteaza sistemul de parghii reglandu-l astfel incat rotile sa nu fie stanjenite de miscarea de rotatie, atunci cand frana nu este activata. Este esential sa verifica daca rotile se blocheaza in momentul in care actioneze pedala de frana sau frana de mana. Monteaza cupla, la extremitatea protapuilui, pentru a putea atasa remorca la motocultor.
    • Obloane, scaun si suport de picioare – fixeaza pe rand obloanele, respecta ordinea indicata in manual pentru ca cele detasabile sa se poata deschide adecvat. Asambleaza apoi suportul pentru picioare si scaunul si conecteaza remorca la motocultor.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *